kindjes in wasmand peru

Kosten

Bij de meeste organisaties moet je veel geld betalen om vrijwilligerswerk te mogen doen. Waarom? Stichting Luz Alba vindt dat dat niet nodig zou moeten zijn. Dat geld kan beter besteed worden. Aan het weeshuis zelf bijvoorbeeld.

Gratis vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen via stichting Luz Alba is gratis. Natuurlijk moet je wel je eigen vlucht regelen (reken daarvoor op zo'n 1.000 euro). Ook betaal je voor je huisvesting en kunnen er nog kosten bijkomen voor Spaanse lessen als je daarvoor kiest. Maar dat geld betaal je rechtstreeks aan je gastgezin of de talenschool. Aan ons betaal je niets voor de organisatie van je vrijwilligerswerk. Geen administratie- of inschrijfkosten. We zijn al lang blij dat je je in wil zetten voor het weeshuis!

Inzamelingsactie voor weeshuis

Wat wij wel van je vragen, is dat je voor vertrek zelf een inzamelingsactie houdt onder vrienden/familie/bekenden/collega's/buren etc. en dat je minstens 250 euro meeneemt naar Peru. Dit geld kun je ter plaatse zelf besteden. Enkele voorbeelden:

- Je geeft het uit aan spullen die jij leuk vindt om te geven, zoals speelgoed en knutselspullen voor de kinderen
- Je geeft het uit aan uitstapjes met de kindjes, bijvoorbeeld naar het strand, het park of de dierentuin
- Je vraagt aan de directrice wat ze op dat moment het hardst nodig hebben, bijvoorbeeld melk voor baby'tjes of een nieuwe kinderstoel
- Je geeft het contant aan het weeshuis, zodat zij het besteden
- Je maakt het over aan Stichting Luz Alba. Wij gebruiken het dan voor de bouw van een nieuw weeshuis, die binnenkort van start gaat.

Waar je ook voor kiest: je hebt het zelf in de hand, en kunt er zelf foto's van maken die je naar je familie en vrienden kunt sturen. Zo zien zij ook meteen hoe hun donaties zijn besteed. Concreter kan niet!

Uiteraard kunnen wij je helpen bij je inzamelingsactie, bijvoorbeeld met achtergrondinformatie en foto's.