vrijwilligerswerk weeshuis peru
vrijwilligerswerk weeshuis peru appartement
vrijwilligerswerk weeshuis peru gastgezin

Huisvesting

Het is tijdens het vrijwilligerswerk niet mogelijk in het weeshuis te overnachten. Het weeshuis is hiervoor te klein, maar het zou ook erg vermoeiend zijn. Je zult blij zijn dat je na een werkdag naar je eigen rustige plekje kunt.

Wat betreft huisvesting zijn er de volgende mogelijkheden:

Gastgezin

Een gastgezin is de leukste, gezelligste en gemakkelijkste manier om aan het land, de stad en de taal te wennen. In een gastgezin wordt heel goed voor je gezorgd en word je echt opgenomen als een gezinslid. Er wordt voor je gekookt, en je wordt meegenomen naar feestjes of andere uitjes. Je hoort er echt bij, en het is een supermanier om aan je Spaans te werken! 

Verblijf in een gastgezin kost ongeveer 250 euro per maand, afhankelijk van of je met ze mee wilt eten of niet.

Appartement

Talenschool Ceica verhuurt appartementen boven de school, maar ook op andere plaatsen in de stad kun je een appartement huren. De prijzen zijn afhankelijk van de grootte, de inrichting en de locatie.

Voor het appartement op de foto hierboven kun je contact met mij opnemen. Dit ruime appartement ligt in de veilige wijk Cercado en kost 25 dollar per dag. De familie die het appartement verhuurt is geweldig (zij waren, en zijn nog steeds, mijn gastgezin als ik in Arequipa ben).

Meer informatie over de appartementen van dit gezin vind je ook op hun website