baby'tjes in weeshuis spelen

Nieuws

Volg voor het laatste nieuws onze Facebookpagina of meld je aan voor de nieuwsbrief

13 augustus 2018

Beste vrienden van Luz Alba, 

Ik wilde jullie op deze manier laten weten dat we als stichting hebben besloten dat 2018 ons laatste jaar is. De stichting heeft dan 8 jaar bestaan. Het is inmiddels 11 jaar geleden dat ik voor het eerst in Peru was en dat het eerste weesmeisje ontvangen werd. 

We hebben in al die jaren heel veel moois bereikt. Meer dan 200 kinderen opgevangen en een goede basis voor een nieuwe toekomst gegeven. En een prachtig nieuw huis gebouwd waar de kinderen en vrijwilligers nu prettig en in alle ruimte kunnen wonen/werken/spelen. 

We zijn inmiddels in fase beland waar ze het al een tijdje redden zonder buitenlandse vrijwilligers (wat ook veel beter is voor de kinderen) en waar ze ook aardig rond kunnen komen als het gaat om dagelijkse boodschappen, medicijnen, onderhoud en gas, water & licht. Donaties uit Nederland zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom, die worden vooral gebruikt voor extra en grote aankopen (kasten, kinderwagens en af en toe een fooi voor de vaste vrijwilligers die nooit betaald krijgen). 

Omdat ik zie en hoor dat het ze goed gaat, durf ik het besluit te nemen te stoppen met de stichting. Dit omdat een aantal bestuursleden afscheid willen nemen en het lastig is nieuwe mensen te vinden. En omdat ik het moeilijk vind steeds onder dezelfde mensen om donaties te vragen. En omdat ik het na al die jaren ook wel mooi vind. Ik heb hele mooie dingen gedaan en ben bang dat ik in de toekomst niet de tijd en het enthousiasme aan de stichting kan blijven geven als nodig zou zijn. 

Ik zal natuurlijk nooit echt afscheid nemen van het opvanghuis en de mensen daar. Daar heb ik voor eeuwig een band mee. Ik zal ze zeker binnen 1 of 2 jaar nog eens op gaan zoeken; ik zal contact blijven houden en ik zal ook zeker regelmatig wat blijven doneren. Maar dan vanuit eigen 'zak' en eventueel namens anderen. Maar dan dus niet meer via een officiĆ«le stichting, maar vanuit mijn eigen persoon. 

De stichting en de bankrekening zullen sluiten per 31 december 2018. Tot die tijd blijf ik contact houden. Aan het einde van het jaar zal ik het geld dat dan nog op de rekening staat voor een laatste keer naar Peru overmaken. Ik hou jullie op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Voor nu hoop ik natuurlijk dat jullie ons voorlopig blijven steunen. Het geld zal nog steeds even goed terechtkomen. 

Ontzettend bedankt in ieder geval voor jullie trouwe steun de afgelopen jaren!

Karen Foesenek
Voorzitter

10 augustus 2018

Het jaarverslag over 2017 is beschikbaar. Accountantskantoor Meuwese uit Tilburg heeft wederom gratis de financiĆ«n gecontroleerd en de samenstellingsverklaring verstrekt. Lees ons jaarverslag 2017